Haai Alarm!

 De Aftrap van het Haai alarm

Niene en Caspian zijn allebei trotse wnf rangers. Niene heeft vorig jaar al actie gevoerd voor de olifant en dit jaar gaan ze samen op pad voor de Haai. Afgelopen zondag was het aftrap event in Burgers Zoo. Lekker vroeg op pad zodat we voor 10 uur in de dierentuin zouden zijn en eerst lekker wat diertjes konden bekijken.

                 

 

Tja, dat viel een beetje tegen, want er bleken wel heel veel mensen naar Burgers te willen ondanks dat het een druilerige zondag leek te worden. Niet getreurd. Gewoon lekker genoten en op tijd naar de plek waar de Haai Actie zou beginnen.

 

Langzaam aan begon het veld vol te lopen en na een tijdje wachten kwam Klaas van Kruistum de kinderen vertellen waarom de Haai en hoe een alarm klinkt (ik wist niet dat Klaas ook kon krijsen…). Carol kwam vertellen waarom de haai nu zo belangrijk is voor het leven in de oceaan. Rachel Rosier kwam de kinderen lekker maken met de expeditie naar Fiji waar 2 kinderen (met een ouder) mee mee mogen doen. Helaas voor Niene moet je daar wel 10 voor zijn. Dus de kleine rangers in de groep kindertjes waren een beetje teleurgesteld.

Nog een filmpje van Freek, die er helaas zelf niet bij was en toen werden de kinderen (een stuk of 500 schat ik) gedirigeerd naar lange rijen zodat Klaas en Rachel een super lange Haai Five konden maken. Het ging wonderbaarlijk goed en het was een erg leuk gezicht.  Het was wel even zoeken naar elkaar maar we hebben elkaar snel weer gevonden.

De rest van de dag hebben we heerlijk door de dierentuin gewandeld. Het was wel druk maar niet te druk dat je niets meer kon zien. Vooral in het aquarium hebben we ons erg vermaakt.

Het Haai alarm van Niene en Caspian

Door het bezoek van Zondag zijn Niene en Caspian natuurlijk nog meer gemotiveerd om te gaan actievoeren en we zijn begonnen met een actie pagina te maken. Die kun je hier vinden: Actie van de Kiwis

Verder willen ze wel graag wat dingen gaan verkopen dus we hebben tegen Niene gezegd dat ze op haar tekenles bij Kikajon maar moet vragen of ze een cartoon haai kan leren tekenen dan kan ze die verkopen. Ik ben er zeker van dat ze nog meer dingen gaan verzinnen.

Ook meehelpen?

Wil je ook meehelpen? Dat kan op de actie pagina van Niene en Caspian.

Als je goed zoekt kun je nog een glimp van ze opvangen in deze artikelen

http://www.gelderlander.nl/arnhem/massale-haai-five-in-arnhem-om-de-haai-te-redden~ad452b4a/

https://www.wnf.nl/nieuws/bericht/honderden-kinderen-slaan-alarm-voor-de-haai-met-langste-haai-five-van-nederland-.htm

http://jeugdjournaal.nl/artikel/2163961-zapp-your-planet-actie-voor-haaien-gestart.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *